Enthousiast Bayern wil door met Flick: 'Hij is met vlag en wimpel geslaagd'

Enthousiast Bayern wil door met Flick: 'Hij is met vlag en wimpel geslaagd'

09-11-2019 22:25
16

De top van Bayern München schenkt Hansi Flick voorlopig het vertrouwen. De assistent-trainer neemt sinds het ontslag van Niko Kovac de honneurs waar bij de Bundesliga-kampioen.

Bayern won onder leiding van Flick met 2-0 van Olympiakos Piraeus en zette zaterdag Borussia Dortmund met liefst 4-0 opzij. "We werken voorlopig verder met Hansi. Hij heeft het goed gedaan en geniet ons vertrouwen", zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge in gesprek met Duitse media. "Jullie kunnen er sowieso van uitgaan dat hij na de interlandperiode onze trainer is in de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf."

"Hansi zei begin deze week dat de duels met Olympiakos en Dortmund het eerste doel zijn. Hij is met vlag en wimpel geslaagd en verdient een groot compliment", aldus een enthousiaste Rummenigge. Volgens Duitse media is de kans zelfs groot dat Flick het seizoen afmaakt in de Allianz Arena. Hij was eerder assistent van Joachim Löw bij het Duitse elftal en ging in de zomer bij Bayern aan de slag.

Arsène Wenger lijkt inmiddels geen kandidaat meer, maar Rummenigge wil nog wel contact opnemen met de Fransman vanwege de gang van zaken. "Ik ga hem zeker bellen. Dan zullen we zaken verhelderen, we willen geen onenigheid."

De verwachting is dat Bayern tot het einde van het seizoen een tussenpaus wil aanstellen. Ajax-trainer Erik ten Hag zou één van de belangrijkste kandidaten zijn om daarna het stokje over te nemen.