De Jong sneeuwt onder dankzij fenomenale Messi: 'Een anonieme wedstrijd'

De Jong sneeuwt onder dankzij fenomenale Messi: 'Een anonieme wedstrijd'

09-11-2019 23:43
94

Barcelona won dankzij een ontketende Lionel Messi met 4-1 van Celta de Vigo. De Argentijnse superster schoot vanaf elf meter raak en vervoerde het publiek in Camp Nou ook nog eens met een tweetal schitterende vrije trappen. Bij de Catalanen deed Frenkie de Jong negentig minuten lang mee en VoetbalPrimeur maakt een rondje langs de Spaanse kranten.

Iedere Spaanse krant heeft veel aandacht voor Messi en daardoor sneeuwt de wedstrijd van De Jong een beetje onder, meent Marca. De krant schrijft dat de middenvelder uit Arkel een anonieme wedstrijd speelde, maar dat zijn kwaliteiten zo nu en dan te zien waren. De Jong deed in ieder geval niets fout.

Een positievere blik op het spel van De Jong stond in El Mundo Deportivo, dat in de Nederlander een belangrijke schakel zag. Hij was 'de alertste speler op het veld en herstelde daarmee veel balverlies'. Ook wordt De Jong geprezen om zijn precieze passing en zijn kwaliteit om tussen de linies te voetballen. De krant concludeert dat de man uit Arkel goed speelde.

Na twintig minuten werd de voormalig Ajacied naar de as gehaald en La Vanguardia zag dat dat goed uitpakte. 'Daar kon hij zijn waarde voor het team benadrukken', schrijft het Spaanse medium. 'Met een goede onderschepping en actie stond hij ook aan de basis van één van de rake vrije trappen van Messi.'

Ook Sport stelde dat De Jong anders speelde dan in voorgaande weken. 'Door de positiewisseling speelde hij met meer ritme, was hij meer in beweging en had hij meer directe invloed op de wedstrijd', vindt de krant. Een positieve beoordeling voor de middenvelder is daarvan het resultaat.