'City stoomt Van Bronckhorst klaar: ex-trainer Feyenoord aan de slag in New York'

'City stoomt Van Bronckhorst klaar: ex-trainer Feyenoord aan de slag in New York'

10-11-2019 08:40
50

Giovanni van Bronckhorst gaat aan de slag bij New York City FC, meldt althans The Daily Mirror zondag. De ex-trainer van Feyenoord krijgt zo de kans om zich verder te ontwikkelen binnen de City Football Group.

Daarmee blijft Van Bronckhorst een kandidaat om op termijn Pep Guardiola op te volgen bij Manchester City, benadrukt de boulevardkrant. De Spaanse succescoach ligt nog tot medio 2022 vast in het Etihad Stadium. De Premier League-grootmacht wil zijn opvolger binnen de eigen geledingen klaarstomen. Naast Van Bronckhorst geldt Mikel Arteta als één van de belangrijkste opties.

De oud-speler van onder meer Feyenoord, Arsenal en FC Barcelona meldde zich in september bij Manchester City. Hij kreeg de kans om de club nader te leren kennen, maar zet nu sneller dan verwacht de volgende stap. In New York vervangt hij Domenec Torrent, die opstapte na de uitschakeling tegen Toronto in de halve finale van de play-offs in de MLS.

The Mirror schrijft dat Van Bronckhorst de afgelopen maanden al in New York en Melbourne heeft meegedraaid. Ook observeerde hij de methodes van Guardiola bij Man City.