Ten Hag moet puzzelen door blessure van 'unieke' Neres: 'Zat balans in het team'

Ten Hag moet puzzelen door blessure van 'unieke' Neres: 'Zat balans in het team'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 09:02zo 10-11-2019 om 09:02

Hedwiges Maduro denkt dat Ajax in staat is om het verlies van David Neres op te vangen, maar het is wel een flinke streep door de rekening. De Braziliaanse vleugelaanvaller raakte net in topvorm.

Maduro roemt de diepgang van Neres, een kwaliteit die niet ruimschoots aanwezig is in de selectie van trainer Erik ten Hag. "Het is een enorm belangrijke speler met unieke kwaliteiten", zegt de analist tegen Ajax Showtime. "Zo'n speler heb je vooral tegen goede tegenstanders nodig. Snelheid achter de verdediging is altijd een wapen. Dat ga je nu missen."

"Hij was aan de bal weer sterk, had goede loopacties, scoorde weer en gaf weer assists", vervolgt Maduro. De oud-middenvelder sluit niet uit dat Klaas-Jan Huntelaar Neres vervangt in de Eredivisie. "Dan kunnen Tadic en Promes aan de zijkanten en kun je Ziyech en Van de Beek laten staan. Als je dat niet wil – en dan praat ik vooral over Champions League-niveau met Tadic in de spits – dan denk ik toch dat Ziyech aan de zijkant terecht gaat komen en Van de Beek op tien."

"En normaal gesproken staan Álvarez en Martínez dan weer op het middenveld", voorspelt Maduro. Hij denkt dat het Zuid-Amerikaanse blok echter niet de voorkeur geniet van Ten Hag. "Ik denk dat zijn ideale opstelling met Van de Beek naast Martínez op het middenveld is. De laatste weken had ik een goed gevoel, er zat balans in het team. Tegen Feyenoord en ook tegen Chelsea zat er weer vastigheid in."

Ook bijvoorbeeld Noussair Mazraoui kan een optie zijn op het middenveld. "Er zijn zóveel opties. Ik denk dat Ten Hag er wel raad mee weet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Neres een onmisbare schakel binnen dit Ajax?

(10282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws