Ten Hag legt uit: 'Hij lijkt qua kwaliteiten op David en verdient nu de kans'

Ten Hag legt uit: 'Hij lijkt qua kwaliteiten op David en verdient nu de kans'

10-11-2019 12:08
67

Erik ten Hag kiest ervoor om Zakaria Labyad tegen FC Utrecht een basisplaats te geven. Volgens de trainer van Ajax komt Labyad met zijn kwaliteiten het dichtst bij David Neres, die zeker tot aan de winterstop is uitgeschakeld.

De oefenmeester van de Amsterdammers wil niet te veel sleutelen aan zijn formatie en kiest mede daardoor voor Labyad. "Het middenveld staat de laatste weken erg goed, dus de afweging om dat intact te laten speelde mee", zegt hij voor de camera van FOX Sports. "Dan ga je kijken in je selectie wie de rol van David kan invullen, wie daar het dichtste bij komt."

Uiteindelijk kwam Ten Hag uit bij Zakaria Labyad, die uitgerekend bij FC Utrecht furore maakte onder de trainer. "Hij verdient het en kan die positie invullen", legt hij uit. "Ik vind dat Labyad goed bezig is. Nu krijgt hij zijn kans en die moet hij grijpen."

Dat Labyad wedstrijdritme mist neemt de Ajax-trainer op de koop toe. "We hebben tijdens alle interlandperiodes een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld en tijdens de voorbereiding was hij er ook altijd bij. Het zijn afwegingen die je maakt en dit is een andere keuze dan je formatie omzetten."