Ten Hag was niet zeker van zijn zaak: 'Maar wij lieten ze slecht spelen'

Ten Hag was niet zeker van zijn zaak: 'Maar wij lieten ze slecht spelen'

10-11-2019 15:04 Laatste update: 15:07
31

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een prima zondagmiddag achter de rug. Zijn ploeg moest vijf dagen na de Champions League-thriller tegen Chelsea weer aan de bak in de Eredivisie en denderde over nummer vier FC Utrecht heen.

Ten Hag was van tevoren nog op zijn hoede voor zijn oude club. "Als je een mindere dag hebt, krijg je echt problemen tegen dit FC Utrecht. Ik vind dat ze écht een goede ploeg hebben", reageerde hij na afloop in gesprek met FOX Sports. De mannen van John van den Brom dropen echter met de staart tussen de benen af. "Wij hebben ze slecht laten spelen, dat heeft puur met Ajax te maken."

De trainer had zondagmiddag weer een plek in de basis ingeruimd voor Zakaria Labyad, de vervanger van de langdurig geblesseerde David Neres. "Hij geeft een teken van leven: het is goed voor de hele selectie dat hij een rol speelt. We hebben ze allemaal nodig, dat blijkt maar weer. En ik hoop dat ze elkaar blijven pushen door die interne concurrentie. Dat ze resultaten behalen natuurlijk, maar ook dat ze plezier uitstralen."