PEC Zwolle ziet degradatiespook opdoemen na ontluisterende eerste helft

10-11-2019 16:26
63

Voor PEC Zwolle blijft het voorlopig een kwestie van kwakkelen en strijden tegen degradatie. De ploeg van trainer John Stegeman kwam zondag tekort tegen FC Twente: 2-1.

Op de klok stond iets meer dan vijftien minuten toen Twente de score opende. Haris Vuckic, die zich in de interlandperiode voor het eerst sinds lange tijd mag melden bij de nationale ploeg van Slovenië, schoot de bal via de onderkant van de lat binnen: 1-0.

Na 24 minuten verdubbelde Twente de marge - en de manier waarop was kolderiek. De kopbal van Joel Latibeaudiere was houdbaar, maar PEC Zwolle-verdediger Yuta Nakayama liet de bal gaan in de veronderstelling dat doelman Xavier Mous hem zou pakken. Dat gebeurde niet: 2-0.

Twente rook voor rust via Aitor Cantalapiedra nog aan de 3-0, maar zover kwam het niet. PEC-trainer John Stegeman greep na veertig minuten nog wel hard in. Kenneth Paal moest het veld verlaten voor Dennis Johnsen.

In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Zwolle een stuk beter voor de dag in de Grolsch Veste. Reza Ghoochannejhad bracht na 62 minuten de spanning terug met een rake kopbal. Dat was echter ook de eindstand.

Door de zege klimt FC Twente naar de tiende plek in de Eredivisie, met achttien punten. Voor PEC is het alweer de derde competitienederlaag op rij. Het gat met nummer zeventien VVV-Venlo is slechts een punt.