Van Bommel komt met verklaring: 'Niet verstandig dat Zoet op de bank ging zitten'

Van Bommel komt met verklaring: 'Niet verstandig dat Zoet op de bank ging zitten'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 17:14zo 10-11-2019 om 17:14

Mark van Bommel neemt Jeroen Zoet niets kwalijk. De gepasseerde doelman zocht in de tweede helft van Willem II - PSV tot verrassing van velen de spelersbus op, maar de PSV-trainer toont begrip.

Zoet kreeg vrijdag te horen dat hij niet zou spelen tegen Willem II. "Daar was hij natuurlijk zwaar teleurgesteld over", vertelt Van Bommel na de nederlaag tegen Willem II (2-1) aan FOX Sports. Zoet deed wel de warming-up met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter, maar ontbrak op de bank. "Ik vond het niet verstandig dat hij daar ging zitten."

Daar heeft de PSV-trainer zo zijn redenen voor. "Als wij een goal maken en hij zou niet lachen of juichen, zou het op televisie komen. En als we een goal tegen krijgen, zou Jeroen meteen in beeld komen. Daar wilde ik hem voor beschermen. Ik heb gezegd: dan blijf je binnen. Dat Jeroen dan de bus instapt, snap ik volledig. Wat moet hij hier doen?"

Van Bommel noemt het 'zijn verantwoordelijkheid' dat hij Zoet desondanks heeft meegenomen naar Tilburg. Maandag meldt de PSV-doelman zich in Zeist bij het Nederlands elftal. Van Bommel: "Natuurlijk zit hij bij Oranje. Of hij in de toekomst thuis moet blijven als de situatie zo blijft? Die kans is natuurlijk aanwezig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws