Advocaat moet improviseren met defensie: Duurt in ieder geval zes weken

Advocaat moet improviseren met defensie: "Duurt in ieder geval zes weken"

10-11-2019 18:08
27

Feyenoord hoeft voorlopig niet op Edgar Ié te rekenen, bevestigde trainer Dick Advocaat zondagmiddag voorafgaand aan het competitieduel met RKC Waalwijk. De centrale verdediger viel donderdag geblesseerd uit tijdens het Europa League-duel met BSC Young Boys.

Direct na afloop liet Advocaat al weten dat hij geen beroep zou kunnen doen op de enkelvoudig international van Portugal. Inmiddels is er meer duidelijk geworden over de ernst van zijn blessure. "Ié is in januari of februari pas weer inzetbaar. Dat duurt in ieder geval zes weken" aldus Advocaat in gesprek met FOX Sports.

De defensieve zorgen zijn sowieso groot in Rotterdam-Zuid. Ook Rick Karsdorp is niet ongeschonden uit de Europese midweek gekomen en zit zondag op de tribune. Eric Botteghin is al langere tijd uit de roulatie. Met Marcos Senesi en Jan-Arie van der Heijden moesten er daardoor twee linkspoten centraal achterin postvatten. "Bij de blessures moeten we niet te lang stilstaan", aldus De Kleine Generaal, die ondanks de personele problemen zuinig is op Karsdorp. "Karsdorp moet de fitheid krijgen van twee jaar geleden. Dan kan hij de kwaliteiten leveren waarom AS Roma hem wilde hebben. Want die kwaliteiten heeft hij wel."