Senesi beslist spectaculair treffen met RKC: Feyenoord wint toch na valse start

10-11-2019 18:38
118

De eerste Eredivisie-thuiswedstrijd onder Dick Advocaat is voor Feyenoord uitgelopen op een waar spektakelstuk. Hekkensluiter RKC Waalwijk verbijsterde de stadionclub met twee vroege goals, maar Feyenoord vocht zich terug, kreeg heel wat kansen op de winnende goal en zag Marcos Senesi uiteindelijk uitgroeien tot de held van de middag.

RKC had tegen Heracles Almelo de eerste zege sinds zijn Eredivisie-rentree geboekt en was na twintig minuten in De Kuip nog steeds in de winning mood. Na twee aanvallen over links stond het zowaar 0-2: Darren Maatsen liet de bal via Jan-Arie van der Heijden over de lijn hobbelen en Sylla Sow profiteerde van niet overtuigend keeperswerk van Kenneth Vermeer.

De reactie van Feyenoord liet echter niet lang op zich wachten: Nicolai Jörgensen kwam vrij voor Etienne Vaessen en schoof beheerst de 1-2 binnen. De thuisploeg overrompelde RKC en stond voor rust weer op gelijke hoogte: Sam Larsson passeerde Vaessen met een van richting veranderde vrije trap. De Zweed stond even later aan het einde van een fraaie aanval, maar liet na om ook nog voor 3-2 te zorgen.

Ook in de tweede helft dook Feyenoord met grote regelmaat in de Waalwijkse zestien op. Orkun Kökçü miste twee kansen, Jörgensen zag een inzet van de lijn gehaald worden en Steven Berghuis kopte zelfs op de paal. Na een uur spelen was de ergste Feyenoord-storm gaan liggen en kon RKC zich aan de druk ontworstelen. De Rotterdammers hadden echter het laatste woord: Berghuis slingerde een vrije trap voor de goal, Senesi heerste in de lucht en bracht De Kuip in extase met zijn late 3-2.

Ook de resterende minuten verliepen tumultueus: RKC moest met een man minder verder nadat Stijn Spierings zijn tweede gele kaart kreeg, Berghuis schoot voor open doel op de lat en deelde vervolgens een duw uit aan de theatraal ter aarde stortende Vaessen. Senesi kreeg diep in de extra tijd een publiekswissel en Feyenoord hield de punten in eigen huis.