Liverpool op rozen in Premier League-top door thuiszege op Manchester City

10-11-2019 19:23
132

Liverpool zit op rozen in de top van de Premier League. Door een 3-1 overwinning op concurrent Manchester City is het gat tussen de twee Engelse grootmachten zondag gegroeid naar negen punten.

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis schoot Liverpool uit de startblokken op Anfield. Fabinho hielp zijn ploeg met een ziedend afstandsschot aan de leiding: 1-0. Bij City was men woest, want Trent Alexander-Arnold leek hands te maken aan de andere kant van het veld. De VAR bekeek de beelden, maar de openingstreffer van Fabinho bleef staan.

Manchester City kreeg vervolgens kansen via Raheem Sterling (ex-Liverpool) en Sergio Agüero. Het tweede doelpunt van de avond viel echter aan de andere kant. Mohamed Salah kopte een afgemeten voorzet van Andy Robertson binnen: 2-0.

Liverpool heerste op Anfield, terwijl City zich zéker niet kansloos hoefde te wanen. Kort na rust viel desondanks de 3-0. Sadio Mané tekende voor de beslissing met een snoekduik. De lichtblauwe machine van Josep Guardiola leek dood en begraven. Toch kwam er twaalf minuten voor tijd nog een sprankje hoop door een doelpunt van Bernardo Silva: 3-1.

Verder kwam Manchester City echter niet. Door het resultaat op Anfield is de achterstand op Liverpool opgelopen naar negen punten. Tussen de twee grootmachten staan Leicester City en Chelsea, beide met 26 punten. Dat zijn er acht minder dan Liverpool.