'Veerman krijgt goed nieuws en mag zich voor het eerst melden bij Jong Oranje'

'Veerman krijgt goed nieuws en mag zich voor het eerst melden bij Jong Oranje'

10-11-2019 23:09
7

Joey Veerman maakt alsnog zijn debuut in de selectie van Jong Oranje. In eerste instantie zat de middenvelder van SC Heerenveen niet bij de definitieve selectie, maar na een afmelding van Azor Matusiwa mag de Volendammer zich toch melden in Zeist.

Matusiwa van FC Groningen heeft zich bij bondscoach Erwin van de Looi afgemeld voor de duels met Jong Gibraltar en Jong Engeland, waarna Van de Looi besloten heeft om Veerman op te roepen. Dat schrijft FOX Sports. De middenvelder van Heerenveen zat al vaker bij de voorselectie maar overleefde de definitieve schifting nog niet. Nu krijgt hij dus zijn kans.

De 20-jarige Volendammer maakt in zijn eerste Eredivisie-seizoen indruk bij Heerenveen. In negen wedstrijden verzorgde hij twee assists en speelde hij als spelmaker een grote rol in het aanvallende speelplan van de Friezen. Nu mag Veerman in Jong Oranje laten zien waar hij toe in staat is. Op donderdag 14 november speelt de ploeg van Van de Looi uit bij Jong Gibraltar, waarna Jong Engeland op dinsdag 19 november de volgende tegenstander is.