'Of het me verbaast dat zo'n club zich niet voor Ziyech heeft gemeld? Ja en nee'

'Of het me verbaast dat zo'n club zich niet voor Ziyech heeft gemeld? Ja en nee'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 07:27ma 11-11-2019 om 07:27

Hakim Ziyech besloot afgelopen zomer om een nieuw contract te tekenen en bij Ajax te blijven. De Telegraaf-rapporteur Rinus Israël laat zich maandag in de krant uit over een eventuele transfer van de Marokkaanse spelmaker.

De absolute top meldde zich nog niet voor Ziyech. "Of het mij verbaast dat zich nog niet zo'n club heeft gemeld? Ja en nee", zegt Israël. "In het verleden waren er natuurlijk de nodige punten aan te merken op het spel van Ziyech. Tegenwoordig is dat een stuk minder het geval."

"We gaan zien wat de toekomst voor hem brengt. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook zo dat een jongen als Ziyech bij Ajax een uitstekend salaris verdient en in de Champions League komt de ploeg tot heel knappe prestaties. De noodzaak om de club te verlaten is dus een stuk minder geworden", zegt Israël. "De voetballiefhebbers in Nederland mogen in ieder geval blij zijn dat Ziyech hier nog wekelijks op de velden te bewonderen is."

Ziyech speelde zondag tegen FC Utrecht een geweldige wedstrijd voor Ajax. Israël ziet dat de Marokkaan steeds meer arbeid verricht. "Als je dat vergelijkt met ongeveer twee jaar geleden, dan is dat een wereld van verschil. Bovendien lijdt Ziyech een stuk minder balverlies dan voorheen. Hij geeft crosspasses over de hele breedte van het veld en weet ook in de kleine ruimtes constant de vrije man te vinden. Het is een genot om daarnaar te kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Ziyech toe aan een volgende stap in zijn carrière?

(1546 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws