VAR-moment bij Ajax wekt irritatie: 'Ik heb me er enorm aan gestoord'

VAR-moment bij Ajax wekt irritatie: 'Ik heb me er enorm aan gestoord'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 09:46ma 11-11-2019 om 09:46

Pierre van Hooijdonk en Kees Jansma vinden dat de 2-0 van Ajax tegen FC Utrecht afgekeurd had moeten worden. Donny van de Beek scoorde, maar daarvoor maakte Daley Blind een overtreding op Sander van de Streek. De VAR moest eraan te pas komen.

"Ik heb me enorm gestoord aan dat VAR-moment bij de 2-0", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Er werd een overtreding gemaakt op Van de Streek. Uit die counter scoorde Ajax. We vonden het allemaal een overtreding."

Scheidsrechter Björn Kuipers bekeek de beelden, maar zag geen reden om de goal af te keuren. "Het blijven personen die het zelf moeten beoordelen. Ze kunnen langer en beter kijken, maar het blijft een persoonlijke beoordeling. Ik vond het ook een overtreding", zegt presentator Kees Jansma.

"Dinsdag (tegen Chelsea, red.) was het Blind die een overtreding maakte en zondag gebeurde het óp Blind", vult NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg aan. "Ik kan er wel mee leven als je dit altijd laat gaan. Het was geen clear en obvious mistake. De VAR is in het leven geroepen voor flagrante dingen. Er moet duidelijkheid komen wanneer je wel of niet gaat kijken, het is willekeur."

Ajax won zondag 4-0 en speelde Utrecht volledig weg. "Het was echt niet normaal. Het was één grote galavoorstelling. Je ziet nul egoïsme. Ballen worden teruggetrokken en op de doellijn nog teruggelegd. Er straalt zoveel spelvreugde uit. Het is fantastisch", zegt Van Hooijdonk.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had de goal afgekeurd moeten worden?

(2306 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws