VAR-misrekening bij Berghuis: Dit soort gedrag hoort niet thuis op een veld

VAR-misrekening bij Berghuis: "Dit soort gedrag hoort niet thuis op een veld"

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 10:24ma 11-11-2019 om 10:24

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 12:32ma 11-11-2019 om 12:32

Oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer vindt dat Feyenoorder Steven Berghuis een rode kaart verdiende voor zijn elleboog tegen RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen. Vaessen zei 'lekker voor je' na een gemiste kans van Berghuis en viel na de elleboog van de aanvaller theatraal naar de grond.

"Ik denk dat Berghuis dit sowieso niet moet doen", zegt Wiedemeijer namens de KNVB tegen FOX Sports. "Hij speelt echt met vuur. Maar ik denk juist dat de reactie van de keeper ertoe heeft geleid dat de VAR niet heeft ingegrepen. Het lijkt wel Comedy Capers, je staat nog heel even rechtop en dan val je. Wellicht is hij daardoor afgeleid. Wij willen dit soort ellebogen niet zien en je neemt als speler een enorm groot risico dat de VAR wel ingrijpt en dat een rode kaart volgt."

Wiedemeijer had als VAR zelf een rode kaart gegeven. "Als je dit een elleboog vindt met geweld, buitensporige inzet en gevaar, dan moet je ingrijpen. Ik kan me alleen voorstellen dat op dat moment zo'n VAR denkt van: wat gebeurt hier allemaal, waarom valt die keeper ineens? Laat ik helder zijn: wij vinden een elleboog een rode kaart. Ik vind dat dit soort gedrag niet op een voetbalveld thuishoort."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Berghuis een rode kaart moeten krijgen?

(5583 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws