VAR ontneemt PSV een penalty: Liever gehad dat hij hier had ingegrepen

VAR ontneemt PSV een penalty: "Liever gehad dat hij hier had ingegrepen"

11-11-2019 10:55 Laatste update: 10:58
123

PSV had bij een 1-0 achterstand tegen Willem II een strafschop moeten krijgen, meent oud-scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, die namens de KNVB terugkeek op de VAR-momenten van afgelopen weekend. De duw in de rug van Denzel Dumfries was volgens de voormalig arbiter een duidelijke overtreding.

"Wij vinden het een strafschop", zegt Wiedemeijer bij FOX Sports. "Met name de tweede herhaling achter het doel laat zien dat hij vol in de rug wordt gesprongen. De VAR heeft dat ook gezien, maar wellicht heeft hij niet durven ingrijpen omdat de roep is om niet te vaak in te grijpen. Ik moet daar ook naar gissen. We hadden liever gehad dat de VAR hier had ingegrepen."

Ajax-moment
Wiedemeijer liet ook zijn licht schijnen over de vermeende overtreding die gemaakt werd op FC Utrecht-speler Sander van de Streek, voorafgaand aan de 2-0 van Ajax. "Er was licht contact met Daley Blind, maar wij kunnen begrijpen dat de VAR niet heeft ingegrepen. Het moet een duidelijke fout zijn en dat vond deze VAR niet", aldus Wiedemeijer.