Ten Hag over spanningsveld tussen hem en Labyad: Was ook weinig perspectief

Ten Hag over spanningsveld tussen hem en Labyad: "Was ook weinig perspectief"

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 11:15ma 11-11-2019 om 11:15

Zakaria Labyad heeft Ajax-trainer Erik ten Hag kunnen bekoren tijdens de 4-0 overwinning op FC Utrecht. De aanvaller kreeg eindelijk weer een kans in de basis en was belangrijk met een assist bij de tweede goal van Donny van de Beek.

Voor Labyad was dat zichtbaar een bevrijding. "Zakaria heeft sinds zijn komst een lastige fase gehad", zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft nooit echt een kans gekregen, of nooit verdiend. Natuurlijk is er dan een spanningsveld tussen trainer en speler. Op de korte termijn was er ook gewoon weinig perspectief."

Door de blessure van David Neres kwam er een plekje vrij voor Labyad, die zich ook tijdens zijn periode als reserve altijd goed heeft ingezet. "Duidelijkheid scheppen is dan het allerbelangrijkste. Van elkaar weten wat je van elkaar verwacht. Dan is het nog steeds niet makkelijk, want het blijft elke keer een teleurstelling voor een voetballer als hij niet speelt. Toch is hij dit hele seizoen heel positief aanwezig en gooit kwaliteit in zijn trainingen", aldus Ten Hag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws