Heerenveen én top-twee van België hengelen naar bankzitter van Vitesse

Heerenveen én top-twee van België hengelen naar bankzitter van Vitesse

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 11:42ma 11-11-2019 om 11:42

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 13:47ma 11-11-2019 om 13:47

De kans bestaat dat Thomas Buitink aan zijn laatste weken bezig is bij Vitesse. De negentienjarige spits staat in de belangstelling van sc Heerenveen én de top-twee van België: Club Brugge en KAA Gent.

Dat weet VoetbalPrimeur. Buitink kon afgelopen zomer al rekenen op concrete interesse van Heerenveen, maar Vitesse blokkeerde een transfer. Sindsdien is het perspectief van de talentvolle spits alleen maar vertroebeld. Buitink speelde dit seizoen pas 107 minuten in de Eredivisie, verdeeld over zeven wedstrijden.

Een winterse transfer is niet langer uitgesloten. Zaakwaarnemer Greg Gorré is op de hoogte van de belangstelling voor Buitink, maar heeft nog niet gesproken met Club Brugge en KAA Gent. Buitink was afgelopen seizoen goed voor zeven doelpunten namens Vitessse.

In Nederland maakt ook Heerenveen goede kans. Het is geen geheim dat Buitink een goede band heeft met Gerry Hamstra, technisch directeur van Heerenveen. De international van Oranje O20, die als jeugdspeler Chelsea en Manchester City afwees, is bereid te luisteren naar het verhaal van de geïnteresseerde clubs.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws