Ontslagen Maaskant schakelde politie in: Ik vind zulke dingen niet normaal

Ontslagen Maaskant schakelde politie in: "Ik vind zulke dingen niet normaal"

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 14:11ma 11-11-2019 om 14:11

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 14:30ma 11-11-2019 om 14:30

Robert Maaskant werd maandag voor de vijfde keer in zijn loopbaan ontslagen. VVV-Venlo zette hem op straat na acht opeenvolgende nederlagen, met een zeventiende plek in de Eredivisie en vroege bekeruitschakeling tot gevolg. De trainer noemt het in gesprek met Voetbal International een 'onaangename verrassing'.

Maaskant werd zondag, 24 uur na de ontluisterende nederlaag tegen Heracles Almelo, uitgenodigd voor een gesprek op de club. "Het gesprek was heel kort", vertelt hij. "Er zou nog een heel verhaal komen, maar dat heb ik gelijk afgekapt. Ik zit niet te wachten op één of ander vergoelijkend praatje, dat ik zo goed ben geweest voor de club, voor de jeugd of de sponsoren of weet ik wat. Nee, ik weet hoe het werkt. Als je zes wedstrijden op rij verliest, is de trainer de Sjaak. Punt."

"Ikzelf had echt nog wel het vertrouwen dat we het weer op de rit zouden krijgen bij VVV. Dat we zouden kunnen wegkomen van de onderste twee plaatsen, de enige realistische doelstelling. Maar helaas. Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo." Maaskant noemt de achterban van VVV 'kortzichtig' na de succesvolle jaren onder Maurice Steijn. "Drie weken geleden, tegen Vitesse (0-4 nederlaag, red.), speelden we volgens velen de beste wedstrijd in vijf jaar. Maar dat is iedereen nu schijnbaar weer vergeten."

Voordeel is dat Maaskant nu geen last meer heeft van de mensen die hem de afgelopen weken het leven zuur maakten. "Ik heb daar laatst iets over gezegd in de pers, daarvan werd al snel gezegd: hij moet niet zeuren, dat hoort erbij. Maar ik vind het echt niet kunnen. Mijn nummer is op de één of andere manier naar buiten gekomen en daar heb ik heel veel last van gehad. Midden in de nacht werd ik gebeld, door knulletjes die nog niet eens oud genoeg zijn om alcohol te drinken. Het werd steeds erger. Ik geef alles door aan de politie. Geen idee of zij er wat mee kunnen, maar ik vind zulke dingen niet normaal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws