Labyad voelde zich 'altijd gesteund': 'Kreeg het pas mee toen ik werd gewisseld'

Labyad voelde zich 'altijd gesteund': 'Kreeg het pas mee toen ik werd gewisseld'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 16:21ma 11-11-2019 om 16:21

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 18:33ma 11-11-2019 om 18:33

Zakaria Labyad mocht zondag tegen FC Utrecht voor het eerst sinds tijden weer in de basis beginnen bij Ajax. Hij moet het vaak doen met een plek op de bank in Amsterdam en ziet zijn medespelers wekelijks schitteren, onder meer in Europa. Dat is voor Labyad echter geen reden ongeduldig te worden.

Labyad haakte tegen zijn oude club FC Utrecht probleemloos in en liet weten dat hij ook als hij op de bank zit altijd gefocust is. "Ik weet waar ik kan invallen of minuten kan maken en als ik de kans krijg, moet ik proberen om alles zo mogelijk op te vangen. Op trainingen weet ik precies wat er op bepaalde posities moet worden gedaan. Ik zit ook altijd vol concentratie op de bank. Absoluut, zeker weten", laat hij na de wedstrijd tegen FC Utrecht weten, geciteerd door Ajax Life.

De supporters waardeerden de inzet van Labyad, maar die had dat in eerste instantie niet in de gaten. "Ik kreeg het pas mee toen ik werd gewisseld", vervolgt hij. "Tijdens de wedstrijd hoor je al dat lawaai niet. Dan ben je puur met de wedstrijd bezig en niet met alle geluiden. Ik heb me altijd gesteund gevoeld en daarom wilde ik iets terugdoen, voor het elftal en voor heel Ajax."

Het duurde lang voordat Labyad zijn kans in het eerste elftal kreeg, maar tegen FC Utrecht was het dus eindelijk zover. "Het was voor mij eigenlijk heel dubbel. Het is fantastisch om te mogen starten en ik was extra getergd om mezelf te bewijzen. Voor mezelf, maar ook voor iedereen die van voetbal houdt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws