'Zuid-Amerikaans temperament' bij Ajax: 'Combinatie met Ziyech en Tadic perfect'

'Zuid-Amerikaans temperament' bij Ajax: 'Combinatie met Ziyech en Tadic perfect'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 17:25ma 11-11-2019 om 17:25

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 18:39ma 11-11-2019 om 18:39

Rinus Israël zag Ajax zondagmiddag schitteren tegen FC Utrecht en vond Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Donny van de Beek de drie absolute uitblinkers. Toch benadrukt hij dat Ajax het ook zeker moet hebben van het collectief.

"Tadic en Ziyech zijn de architecten van dit elftal. Zij zien dingen die anderen niet zien en weten vervolgens de bal daar ook nog te krijgen", aldus Israël, die als rapporteur aan De Telegraaf verbonden is, in de krant. Ook Donny van de Beek kan rekenen op complimenten. "Die jongen was altijd ijzersterk als meest diepe middenvelder. Momenteel staat hij iets verder teruggezakt, maar ook die rol lijkt hem als gegoten te zitten. Ondanks dat hij minder vaak de diepte in wordt gestuurd, is hij nog altijd veelvuldig trefzeker."

Israël benadrukt dat spelers als Ziyech, Tadic en Van de Beek niet zo goed zouden renderen zonder de andere spelers in het elftal. "Zo waren Nico Tagliafico en Lisandro Martinez ook erg goed. Zij hebben een geweldige instelling. Je ziet bij hen dat Zuid-Amerikaanse temperament. Ze zijn sterk in het veroveren van de bal en hebben een goede pass in huis om het spel voort te zetten. De combinatie met vernuftige jongens als Ziyech en Tadic is perfect. Die jongens vullen elkaar uitstekend aan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws