Gall kiest voor opmerkelijke overgang naar China: 'Geen club zoals in Nederland'

Gall kiest voor opmerkelijke overgang naar China: 'Geen club zoals in Nederland'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 18:43ma 11-11-2019 om 18:43

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 18:53ma 11-11-2019 om 18:53

Joop Gall vervolgt zijn carrière in China. Hij heeft overeenstemming bereikt met de voetbalacademie in Zhengzhou, een stad met ruim acht miljoen inwoners. Als hij zijn werkvergunning binnen heeft vertrekt hij naar het verre oosten.

De voormalig trainer van onder meer FC Emmen en BV Veendam was afgelopen zomer dicht bij een terugkeer op de Nederlandse velden toen hij in verband werd gebracht met Telstar, maar die overgang ketste af. Ook een overgang naar het Finse HIFK Helsinki ging niet door. Nu gaat Gall aan de slag in China.

Bij Zhengzhou gaat hij de trainers van de jeugdacademie begeleiden en neemt hij zelf de honneurs waar als coach van het O19-elftal. De trainer tekent voor één jaar in China. "Het is geen club, ze hebben niet het systeem zoals wij dat in Nederland hebben", begint Gall bij de podcast Sport Noord van het Dagblad van het Noorden.

Competitievoetbal spelen ze in China niet bij de acadamy's. "Alle acadamy's spelen tegen elkaar, maar ze spelen vooral toernooivormen. Ze gaan ook naar Europa: ze zijn vorig jaar in Spanje geweest." Gall verwacht dat de deal deze week bevestigt kan worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws