City-ster Sterling vliegt rivaal van Liverpool in de haren bij Engelse ploeg

City-ster Sterling vliegt rivaal van Liverpool in de haren bij Engelse ploeg

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 07:14di 12-11-2019 om 07:14

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 07:20di 12-11-2019 om 07:20

Raheem Sterling komt donderdag niet in actie in het EK-kwalificatieduel van Engeland met Montenegro. De aanvaller van Manchester City wordt gestraft door bondscoach Gareth Southgate wegens een opstootje op de training.

De 24-jarige Sterling kreeg het aan de stok met verdediger Joe Gomez van Liverpool, dat zondag in de Premier League-topper met 3-1 van de regerend titelhouder won. De voetbalbond FA erkent dat er sprake was van een confrontatie tussen de twee. Sterling en Gomez, die op Anfield al ruzieden, moesten door andere spelers uit elkaar worden gehaald.

Southgate besloot Sterling niet weg te sturen, maar tegen Monetenegro komt de vleugelaanvaller niet in actie. "Helaas waren de emoties van de wedstrijd van zondag nog vers. Mijn gevoel zegt dat dit de juiste maatregel is." De maatregel is genomen in overeenstemming met de spelersgroep van The Three Lions. Engeland speelt maandag nog tegen Kosovo.

Engeland is nog niet zeker van het EK, waardoor het ontbreken van Sterling een tegenvaller is. De ster van Manchester City steekt in bloedvorm en was dit seizoen al goed voor veertien goals en vijf assists. In de kwalificatiereeks staat de teller op acht goals en vijf assists.

Op Instagram trekt Sterling het boetekleed aan. Hij benadrukt dat de vrede reeds is getekend tussen hem en Gomez. 'Ik ben man genoeg om toe te geven dat de emoties de overhand namen', schrijft hij. 'We begrijpen beiden dat dit iets van vijf tot tien seconden is en het is klaar nu.'

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🦁🦁🦁

Een bericht gedeeld door Raheem Sterling x 😇 (@sterling7) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws