'Liever eerlijk en gehaat, dan achterbaks en geliefd. Dat wil ik graag zo houden'

'Liever eerlijk en gehaat, dan achterbaks en geliefd. Dat wil ik graag zo houden'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 08:06di 12-11-2019 om 08:06

Mark Diemers maakt van zijn hart geen moordkuil, maar dat wordt niet altijd gewaardeerd. De aanvallende middenvelder van Fortuna Sittard verbaast zich daar enigszins over.

"Ik ben altijd eerlijk. En dat wordt me in dit wereldje niet altijd in dank afgenomen. Gek toch? Je zou zeggen dat het juist een goede eigenschap is", vertelt de 26-jarige Diemers aan het Algemeen Dagblad. "Ik zei vorig jaar dat ik Sittard geen geweldige stad vond. Nou, dat heb ik geweten. De mensen hier zijn heel chauvinistisch. Misschien ben ik daarom niet de meest populaire speler."

Diemers maakt er ook geen geheim van dat hij nog een stap wil zetten in zijn loopbaan. "Ja, ik heb ambities en die spreek ik uit. Ik had aanbiedingen vanuit Rusland en Roemenië, maar dat zag ik niet zitten. Amerika trekt me, maar misschien is de tijd nog niet rijp daarvoor. Uiteindelijk hoop ik te eindigen bij Cambuur, mijn club. Kijk, ik kan wel een lulverhaal ophangen dat ik hier nog tien jaar wil spelen, maar dat is gewoon niet zo."

"Ik ben geen jongen die het clublogo kust om populair te worden", vervolgt Diemers. "Daar heb ik niks mee. Let op: dat zegt he-le-maal niets over deze club. Hier werken geweldige mensen en ik ben dankbaar dat ik hier mag spelen en dat ze mij weer een kans hebben gegeven in de Eredivisie. Mijn motto is: liever eerlijk en gehaat, dan achterbaks en geliefd. Dat wil ik graag zo houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws