Perez kritisch: 'Geen enkele verslaggever durfde het écht te vragen aan Berghuis'

Perez kritisch: 'Geen enkele verslaggever durfde het écht te vragen aan Berghuis'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 09:48di 12-11-2019 om 09:48

Steven Berghuis blijkt bijzonder hardleers na zijn elleboog in het duel van Feyenoord met RKC Waalwijk. De aanvoerder van de Rotterdammers deed zelf luchtig over het voorval met keeper Etienne Vaessen, maar bij Natafelen op FOX Sports klinkt er kritiek.

"Het is ongelofelijk dom dat hij dit niet uit zijn spel krijgt", stelt Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou. "Het is toch iets heel merkwaardigs? Je moet wel een bepaald type speler zijn om te denken dat je dat gaat doen. Het is geen jongen van negentien of twintig meer. Op een gegeven moment heb je dat toch wel afgeleerd?"

Berghuis stelde dat het 'erbij hoort'. "Hij maakte er heel opzichtig een grapje van, om er een beetje van af te zijn. Dat was strategisch misschien wel slim, want daardoor kwam hij er in het interview mee weg", stelt Mossou. Kenneth Perez is kritisch op de verslaggevers. "Er was geen één journalist die vroeg: Jij gaf een elleboog, wat heb je daar op te zeggen? Nee, iedereen ging een beetje mee in dat lollige. Geen enkele verslaggever durfde het écht te vragen, zo leek het wel."

Voor Mossou en Perez was duidelijk sprake van een rode kaart, maar Feyenoord-trainer Dick Advocaat nam het voor Berghuis op. "Advocaat predikt alleen discipline als het hem uitkomt", aldus Mossou. "Maar dat is ook logisch. Hij is een interim-trainer en moet tot aan het einde van het seizoen zo goed mogelijk presteren. Zijn beste speler heeft hij belangrijk gemaakt en die kan hij dan niet na twee weken afvallen. Zo goedkoop werkt het."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Berghuis een rode kaart moeten krijgen?

(5583 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws