Van de Looi prijst 'voorbeeld': 'Dat hij nu de kans krijgt, is helemaal terecht'

Van de Looi prijst 'voorbeeld': 'Dat hij nu de kans krijgt, is helemaal terecht'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 13:35di 12-11-2019 om 13:35

Calvin Stengs, Myron Boadu en Donyell Malen moeten volgens Erwin van de Looi als stimulans dienen voor de andere talenten bij Jong Oranje. Het drietal maakt inmiddels deel uit van het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman.

Van de Looi steekt in De Telegraaf de loftrompet over Calvin Stengs, die in de vorige interlandperiode nog belangrijk was voor Jong Oranje. "Hij moet het natuurlijk nog waarmaken bij Oranje, maar dat hij daar nu de kans gaat krijgen, is helemaal terecht. Zijn progressie sinds vorig seizoen is enorm. Hij was bij zoveel goede momenten en gevaarlijke aanvallen van ons betrokken, ook met goals en assists. Maar ook in het omschakelen en alles wat hij verder doet, is hij een voorbeeld."

Hoewel Van de Looi enkele belangrijke spelers is kwijtgeraakt, ziet hij het ook als een beloning. "Je wilt altijd je beste spelers voor jouw team beschikbaar hebben, maar aan de andere kant: als ze klaar zijn voor Oranje, is dat alleen maar mooi. Dat was met Donyell zo, volgens mij is dat nu ook met Calvin het geval en Myron is er misschien al bijgekomen door een aantal blessures, maar ook omdat hij gewoon geweldig presteert bij AZ."

"De stap vanuit hier naar het Nederlands elftal is te maken. Als je maar presteert. Een enorme stimulans voor al het talent in deze selectie", besluit de Jong Oranje-trainer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws