'Ik heb voor zomer 2018 wel contact gehad met Ajax. Ze vroegen hoe ik erin stond'

'Ik heb voor zomer 2018 wel contact gehad met Ajax. Ze vroegen hoe ik erin stond'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 19:50di 12-11-2019 om 19:50

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 21:57di 12-11-2019 om 21:57

Davy Klaassen blikt met Andy van der Meyde terug op zijn mislukte periode bij Everton. Klaassen werd in de zomer van 2017 door Ajax voor een miljoenenbedrag verkocht, maar in Engeland mislukte hij. Ronald Koeman haalde hem.

"Ik ging daar voor 27 miljoen euro heen", zegt Klaassen Bij Andy in de Auto. "In het begin heb ik gespeeld. Het ging ook prima in de eerste twee à drie wedstrijden. Dat was voor de Europa League. In de competitie begonnen we redelijk, maar daarna verloren we veel. We speelden slecht en ik speelde zelf ook heel slecht. Koeman zette me op de bank en ging er zelf ook nog uit."

Sam Allardyce werd vervolgens door Everton aangesteld als opvolger van Koeman. Klaassen hoopte op een nieuwe kans. "Ik was misschien een beetje naïef, maar zo werkt dat gewoon niet. Rooney en Sigurdsson werden ook gekocht voor dezelfde positie. Het is uiteindelijk niet gelukt. Ik werd voor het seizoen gekocht en hij (Sigurdsson, red.) en in augustus. Zo gaat dat."

Klaassen werd benaderd door Ajax voor een terugkeer, maar ging uiteindelijk naar Werder Bremen. "Het is moeilijk. Voor de zomer (van 2018, red.) heb ik wel contact gehad met Ajax. Ze vroegen hoe ik erin stond, maar je wilt ook niet meteen terug. Ik weet het niet. Je gaat ook niet zomaar ergens heen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Klaassen in de basis staan bij Ajax?

(8651 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws