Update: VVV wil Driessen (50) aanstellen: eerst lopende zaken afhandelen

Update: VVV wil Driessen (50) aanstellen: eerst lopende zaken afhandelen

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 21:33di 12-11-2019 om 21:33

VVV-Venlo heeft Jay Driessen weten te strikken als tijdelijke opvolger van de maandag ontslagen Robert Maaskant. Dat meldt de Limburger. VVV wil de aanstelling van Driessen (50) op korte termijn bekend gaan maken.

Driessen heeft niet de juiste papieren om hoofdtrainer te zijn, maar de KNVB verleent VVV vier weken dispensatie, meldt de Limburger dinsdagavond. Driessen was de assistent van Maurice Steijn bij zowel VVV als Al-Wahda. Steijn werd daar onlangs ontslagen en ook Driessen kon zijn koffers pakken. 

Technisch manager Stan Valckx van VVV liet al snel weten dat een terugkeer van Steijn niet tot de mogelijkheden behoorde. Het contract van de succestrainer (45) werd door Al-Wahda afgekocht en wanneer Steijn ergens anders aan de slag gaat, verliest hij zijn financiële voordeel. Ook Jurgen Streppel werd aan VVV gelinkt. 

Driessen was vijf seizoenen lang de assistent van Steijn bij VVV.

Update 21.32: VVV-directeur Marco Bogers bevestigt aan 1Limburg dat Driessen de opvolger van Maaskant moet worden in Limburg. Eerst wil de club de lopende zaken met Maaskant en assistent Raymond Libregts afhandelen. Pas daarna buigt VVV zich over Driessen. "Of dat in de interim-vorm of in een andere vorm is, daar zijn we mee bezig. Jay Driessen is gevraagd of hij die rol voorlopig op zich wil nemen", laat Bogers weten.

"Hij wil net als de club dat de zaken met het ontslagen trainersduo eerst correct afgehandeld worden. In die fase zitten we en daarna kunnen we pas de volgende stap nemen. Driessen staat er in elk geval voor open."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws