'Waarom neemt Van Bommel juist op dat moment zo'n rigoureuze maatregel?'

'Waarom neemt Van Bommel juist op dat moment zo'n rigoureuze maatregel?'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 23:59di 12-11-2019 om 23:59

Leo Driessen plaatst zijn vraagtekens bij de keuze om Jeroen Zoet te passeren. Vooral de timing van deze beslissing – één wedstrijd voor het begin van de interlandperiode – zorgt voor verbazing bij de FOX Sports-commentator.

Trainer Mark van Bommel had beter de uitkomst van de wedstrijd tegen Willem II nog af kunnen wachten, meent Driessen. "Waarom ga je op dat moment, als het toch al niet loopt in je elftal, met daarna twee weken niets, zo'n rigoureuze maatregel nemen?", vraagt hij zich hardop af in Voetbalpraat. "Want je haalt je een hoop extra ellende op de hals, ook al omdat hij de rest van het team wél vertrouwen gaf. Het kan toch nooit alleen aan de doelman gelegen hebben?"

Tafelgenoot Kees Kwakman kan echter wel begrijpen waarom Van Bommel ervoor heeft gekozen om Lars Unnerstall een kans te geven. "Ik denk dat het toch al wel wat langer speelde en dat donderdag (de 4-1 nederlaag bij LASK Linz, red.) de druppel was. Dat hij dacht: ik moet nu echt ingrijpen", werpt hij tegen. Dat Van Bommel de tien veldspelers wél handhaafde, had volgens Kwakman te maken met een gebrek aan alternatieven. "Achterin had hij Baumgartl op kunnen stellen. Maar voor de rest had hij ook niet veel andere keuzes."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie is de beste keeper van het huidige PSV?

(7679 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws