Steun voor Van Bommel: 'PSV wist van tevoren dat jonge trainer fouten kan maken'

Steun voor Van Bommel: 'PSV wist van tevoren dat jonge trainer fouten kan maken'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 07:59wo 13-11-2019 om 07:59

Huub Stevens vindt dat Mark van Bommel de kans moet krijgen om PSV weer uit de crisis te loodsen. Volgens de 65-jarige Limburger hebben de Eindhovenaren er zelf voor gekozen om een beginnende trainer aan te stellen.

"PSV heeft jonge trainers aangesteld en daarmee weet je van tevoren dat er fouten gemaakt kunnen worden", stelt Stevens in het Eindhovens Dagblad. "Van teleurstellingen en fouten leer je het meest. En dat moet ook. De club moet in deze interlandperiode proberen de rijen gesloten houden en de zaak weer op de rit zien te krijgen. Logisch dat Van Bommel nu even de tijd wordt gegund, al zijn er natuurlijk wel zware klappen gevallen. Dat valt niet te ontkennen."

Stevens stak vorig seizoen zelf nog Schalke 04 de helpende hand toe door tijdelijk op de bank plaats te nemen. Hij is inmiddels toezichthouder in Gelsenkirchen. Een nieuwe kans als trainer van PSV ambieert hij niet. "Nee, nee, nee", zegt hij. "Het is heerlijk om even uit de tunnel te zijn en gewoon een keer rustig op de tribune te zitten."

PSV wacht al zes duels op een overwinning en kijkt inmiddels tegen een achterstand van elf punten aan op koploper Ajax in de Eredivisie. De Eindhovenaren kregen dinsdag wel goed nieuws uit de ziekenboeg: Steven Bergwijn en Donyell Malen hebben de individuele training hervat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Kan Van Bommel het tij nog keren bij PSV?

(8020 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws