'We weten hoe goed we zijn en hebben vertrouwen dat we ook Ajax kunnen verslaan'

'We weten hoe goed we zijn en hebben vertrouwen dat we ook Ajax kunnen verslaan'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 08:38wo 13-11-2019 om 08:38

AZ-trainer Arne Slot verwittigde Myron Boadu van het feit dat hij was opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat kwam als een verrassing voor de achttienjarige spits, die nog geen maand geleden zijn debuut maakte in Jong Oranje.

"Mijn ouders en mijn zus waren aanwezig tijdens dat gesprek met de trainer. Mijn moeder moest huilen, mijn vader wist niks te zeggen. Ik was niet geëmotioneerd, maar ik zocht wel even naar woorden. Het overviel me", vertelt Boadu in de Volkskrant.

Als jonge jongen keek de goaltjesdief al naar de Nederlandse vedetten. "Kijken hoe jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie zich ontwikkelden. Ik had niet verwacht dat ik nu al in hun voetsporen mag treden. Ik ben blij en trots dat ik bij de selectie zit. Nu is het aan mij om me te laten zien."

Niet alleen in Oranje ook bij AZ legt Boadu de lag hoog. Dat doet hij samen met maatjes Calvin Stengs en Owen Wijndal. "We hebben schijt aan wat er gebeurt. We weten hoe goed we zijn", stelt de spits, die 15 december met rood omcirkeld heeft in zijn agenda. "Het wordt een lastige opgave, maar ik heb er vertrouwen in dat we na Feyenoord en PSV ook Ajax kunnen verslaan."

Boadu schrijft 'zijn jongensboek', zo klinkt het. "Binnen enkele dagen spelen we op Old Trafford tegen Manchester United dat altijd mijn favoriete ploeg is geweest en Ajax. Eerst mag ik me melden bij Oranje met al die grote spelers. De sky is the limit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws