Kieft waarschuwt: 'Koeman gaat de afweging maken: straks doet hij het op het EK'

Kieft waarschuwt: 'Koeman gaat de afweging maken: straks doet hij het op het EK'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 11:58wo 13-11-2019 om 11:58

Steven Berghuis heeft zichzelf geen goede dienst bewezen met zijn elleboogstoot in de blessuretijd van Feyenoord - RKC Waalwijk. Dat stelt Wim Kieft.

Berghuis liet zich na een gemiste kans provoceren door RKC-keeper Etiënne Vaessen. "Dat is wel een probleem", aldus Kieft bij Veronica. "Kijk, Dick Advocaat heeft geen keus, want het is zijn beste speler. Maar Ronald Koeman gaat natuurlijk de afweging maken: straks doet hij het op het EK, wat heb ik eraan?"

Berghuis is 'natuurlijk niet onomstreden' bij Oranje, aldus Kieft. "Je hebt Stengs, Boadu en Ihattaren, dus zijn positie is al niet sterk. En dan na afloop geeft hij zo'n interview, waarin hij een béétje bijdehand doet. Hij weet zelf dondersgoed dat het hartstikke dom is om zo'n beweging te maken. Het is de zoveelste keer en dat is jammer."

Reactie Koeman
Koeman heeft het er nog over gehad met Berghuis, liet hij weten tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag. "Of ik hem erop aangesproken heb? Ja, natuurlijk", aldus de bondscoach. "Ik heb hem gezegd dat het niet slim is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk jij dat Berghuis volgend jaar meegaat naar het EK?

(2225 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws