Ontketende Siem de Jong maakt hattrick in oefenwedstrijd tussen Ajax en Willem II

13-11-2019 15:40 Laatste update: 16:29
152

Ajax heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Willem II met ruime cijfers gewonnen: 6-1. De wedstrijd werd achter gesloten deuren afgewerkt en Siem de Jong was de grote man aan Amsterdamse zijde, hij maakte een hattrick.

Aan beide kanten waren lang niet alle vaste waardes aanwezig dankzij de interlandverplichtingen. Slechts twee Amsterdammers die zondag in het veld stonden tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht deden mee bij Ajax: Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar. Dit meldt Ajax op Twitter. Willem II moest het onder anderen stellen zonder clubtopscorer Vangelis Pavlidis, Mike Trésor Ndayishimiye en de afgelopen weekend tweemaal trefzekere Ché Nunnely.

Toch waren er aan doelpunten geen gebrek in Amsterdam. De Amsterdammers genoten bij rust van een comforatabele 2-0 voorsprong. Siem de Jong liet weer eens een glimp van zijn kwaliteiten als goaltjesdief zien tijdens de oefenwedstrijd. Het andere doelpunt in de eerste helft kwam op naam van Labyad. Paul Gladon deed vlak na rust vanaf de stip wat terug: 2-1. Hierna liep Ajax eenvoudig uit. De Jong voltooide zijn hattrick na rust. Ook Hassana Bandé en Damjan Dostanic kwamen nog op het scorebord, waardoor Ajax een 6-1 overwinning kon noteren.