Bestuurlijke chaos in Groningen: commercieel directeur vertrekt definitief

Bestuurlijke chaos in Groningen: commercieel directeur vertrekt definitief

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 16:27wo 13-11-2019 om 16:27

Laatste update: woensdag 13 november 2019 om 16:43wo 13-11-2019 om 16:43

Een verschil van inzicht is de samenwerking tussen Robbert Klaver en FC Groningen fataal geworden. De commercieel directeur vertrekt in onderling overleg per direct bij de club.

Klaver zat al een tijdje thuis door een verschil van inzicht met zijn directiecollega's. Destijds sprak algemeen directeur Wouter Gudde uit een snelle oplossing te willen vinden. "We hebben besloten een time out in te gelasten. Verder kan ik er op dit moment niets over zeggen, behalve dat er wat ons betreft snel en op een goede manier duidelijkheid moet komen over de situatie."

Die duidelijkheid is er nu dus. De Trots van het Noorden maakt op de eigen clubwebsite bekend dat er afscheid genomen wordt van Klaver, die sinds 2008 actief is bij de club. "We zijn met elkaar in gesprek geweest over de toekomst van het commerciële beleid van de club, want iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben. Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden", spreekt Gudde.

De algemeen directeur wil ten slotte zijn dank uitspreken richting Klaver voor bewezen diensten. "Namens heel FC Groningen wil ik Robbert hartelijk danken voor zijn inspanningen en werkzaamheden bij de club en wij wensen hem alle succes in het verdere verloop van zijn carrière. Voorlopig zal ik zelf eindverantwoordelijk zijn voor de commerciële zaken binnen FC Groningen. Wij gaan kijken naar de invulling van de organisatie en verwachten op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws