'Cruijff schonk zichzelf één miljoen euro op jaarbasis via zijn eigen foundation'

'Cruijff schonk zichzelf één miljoen euro op jaarbasis via zijn eigen foundation'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 21:57wo 13-11-2019 om 21:57

Laatste update: woensdag 13 november 2019 om 22:15wo 13-11-2019 om 22:15

Johan Cruijff kreeg op jaarlijkse basis één miljoen euro van zijn stichting, de Johan Cruijff Foundation. Dat staat in een biografie die Auke Kok over de eeuwige nummer veertien heeft geschreven. Cruijff vond dat hem dat geld toekwam omdat zijn naam en beeltenis aan de stichting was verbonden.

Kok vertelde in De Wereld Draait Door over zijn boek en kreeg van presentator Matthijs van Nieuwkerk te horen dat de passage over de foundation hem niet lekker zat. "Hij was heel druk met zijn foundation en waar hij kwam sprongen de portemonnees open", vertelt Kok. "Het mes sneed bij Cruijff dan ook aan twee kanten. Drie bronnen, onafhankelijk van elkaar, zeggen dat het zo was. Die mensen droegen hem ook gewoon een warm hart toe."

Ook bleek uit het boek dat Cruijff zich vaak met andere vrouwen bezighield en zo nu en dan vreemdging. "Dat heb ik niet met plezier opgeschreven", reageert Kok. "Ik wilde het ook niet doen, maar het kwam op mijn pad. Daar moest ik dus wel iets mee doen. Het zat anders dan dat hij de brave familieman was. Ik ben geen sensatiejournalist, maar als het zo is is het zo."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws