Liever thuis bij familie dan Oranje onder 20: 'Gaat om persoonlijke redenen'

Liever thuis bij familie dan Oranje onder 20: 'Gaat om persoonlijke redenen'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 15:39do 14-11-2019 om 15:39

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 15:44do 14-11-2019 om 15:44

Mitchell van Bergen heeft momenteel weinig zin om voor het Nederlands elftal uit te komen. De aanvaller kiest ervoor om de wedstrijden met Oranje onder 20 te laten schieten en in plaats daarvan zijn familie in Oss te bezoeken.

De Heerenveen-speler werd een half jaar geleden opgeroepen voor het Oranje van Erwin van de Looi, maar viel dit keer buiten de boot. Hij mocht zich wel melden bij Oranje onder 20, maar heeft hier weinig trek in. Hij laat de wedstrijd tegen Tsjechië en het tripje naar Frankrijk om persoonlijke redenen aan zich voorbijgaan, geeft hij te kennen aan Friesch Dagblad. "Het gaat voor mij om persoonlijke redenen. Ik heb die keuze gemaakt en daar sta ik nog steeds voor honderd procent achter."

In plaats van uitkomen voor Oranje kiest de vleugelflitser ervoor om zijn familie in Noord-Brabant op te zoeken. "Ik ben persoonlijk wel een familiemens en ben graag thuis. Mijn ouders zie ik wat minder, al spreek ik ze regelmatig. Normaal gesproken zou ik voor honderd procent voor een vertegenwoordigend team willen gaan, maar nu even niet", vertelt Van Bergen die nogmaals benadrukt de reden het liefste voor zichzelf te houden. "Het is vanwege persoonlijke redenen en die houd ik ook voor mezelf. Ik kan er verder weinig over zeggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws