Koeman had voorbeeld moeten stellen: 'Pik dit gedrag niet, ik gooi Berghuis eruit'

Koeman had voorbeeld moeten stellen: 'Pik dit gedrag niet, ik gooi Berghuis eruit'

14-11-2019 16:16 Laatste update: 16:20
144

Ronald Koeman had een voorbeeld moeten stellen en Steven Berghuis uit de selectie van het Nederlands elftal moeten gooien na het veelbesproken moment met RKC Waalwijk-keeper Etienne Vaessen. De Feyenoord-aanvaller deelde een elleboog uit en kan rekenen op kritiek van De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen.

Berghuis liet zich door de keeper van RKC verleiden tot een lichte elleboogstoot, nadat hij vanaf een paar meter voor het doel van de tegenstander wist te missen. "Toen had hij hem al geselecteerd. Dat viel mij tegen, je weet toch dat Berghuis het waarschijnlijk toch niet gaat halen", doelt Driessen tegenover De Telegraaf op de aanwezigheid van Calvin Stengs bij Oranje. "Hij had een voorbeeld kunnen stellen aan de rest van de selectie: ik pik dit gedrag niet, ik gooi Berghuis eruit."

"Er is één speler teveel, dan zou ik zeggen stel een voorbeeld", vervolgt hij. "Uiteindelijk kan je met dit gedrag niet verder. Ik denk dat dit niet meer valt af te leren bij Berghuis. Op welk niveau hij ook voetbalt, dat zit er gewoon in."