De Wit en Gakpo blinken uit bij ruime zege van foutloos Jong Oranje

14-11-2019 20:55
18

Jong Oranje heeft een eenvoudige zege geboekt op Jong Gibraltar in groep 7 van de EK-kwalificatie. Mede dankzij een hattrick van Dani de Wit en twee treffers van Cody Gakpo won de ploeg van coach Erwin van de Looi met 0-6.

De Nederlandse beloften konden niet meer beschikken over Myron Boadu en Calvin Stengs, maar hadden niets te duchten van de zwakste broeder in de poule. Gibraltar beperkte zich tot tegenhouden en al na elf minuten werd de keeper gewaarschuwd wegens tijdrekken. De thuisploeg kreeg niet veel later de 0-1 om de oren. Gelegenheidsspits Cody Gakpo tikte in de kluts raak na een voorzet van Justin Kluivert.

Pas na 38 minuten nam Jong Oranje verder afstand. Kort nadat Javairo Dilrosun een keiharde charge te verwerken had gekregen, kopte De Wit raak uit een vrije trap van Ferdi Kadioglu. Ook in de tweede helft was het spelbeeld eenzijdig, maar Jong Oranje kon zelf ook weinig creëren. De 0-3 viel pas na een dik uur: Gakpo rondde opnieuw af na een voorzet.

Daarna liep de score alsnog flink op. De Wit rondde één-op-één met de doelman koel af en volleerde vervolgens ook de 0-5 binnen, waarmee hij zijn hattrick completeerde. Het slotakkoord was voor invaller Daishawn Redan.

Jong Oranje is daardoor ook na vier van de tien groepswedstrijden nog foutloos. Komende dinsdag is Jong Estland de volgende tegenstander.