Promes adviseert vriend: Genoeg kwaliteiten om mee te draaien in de Europese top

Promes adviseert vriend: "Genoeg kwaliteiten om mee te draaien in de Europese top"

15-11-2019 07:11 Laatste update: 09:46
61

Quincy Promes denkt dat het Nederlands elftal onder Ronald Koeman wél het EK van 2016 en WK van 2018 had bereikt. Daarmee reageert de aanvaller van Ajax en Oranje op een stelling van De Telegraaf. Guus Hiddink en Danny Blind slaagden er niet in om Oranje naar de toernooien te brengen.

Interim-bondscoach Dick Advocaat kon de situatie niet meer redden. Onder Koeman was het waarschijnlijk wél gelukt, zegt Promes. "Ik dénk het wel, maar het is niet meer te bewijzen. Dus vind ik het moeilijk om stellig 'eens' te zeggen", vertelt Promes vrijdag in de krant.

"Wie weet… Maar misschien niet. We zijn nu onder de huidige bondscoach een weg ingeslagen die zo goed als zeker wel resulteert in plaatsing. We voelen ons prettig, ook bij het systeem en de duidelijkheid."

Promes vindt dat zijn ploeggenoot en vriend Memphis Depay toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière. "Dat bewijst hij week in week uit bij Olympique Lyon, waar hij nu ook soms aanvoerder is en hij geweldige statistieken heeft. Dat scoren doet hij in Frankrijk, maar helemaal bij ons in Oranje. Memphis heeft genoeg kwaliteiten om mee te draaien in de Europese top. Daar twijfel ik geen moment aan."