Van der Sar geeft uitleg: 'Ajax kan situatie niet veranderen, ook niet onze rol'

Van der Sar geeft uitleg: 'Ajax kan situatie niet veranderen, ook niet onze rol'

15-11-2019 17:15
98

Edwin van der Sar heeft verder toegelicht waarom Ajax niet van plan is om af te zien van het trainingskamp in Qatar in januari. De algemeen directeur stelt dat voetbaltechnische redenen de boventoon voeren bij het besluit van de Eredivisie-kampioen.

"Bij het ministerie geldt geen uitreisverbod en er zijn ook geen handelsbelemmeringen", benadrukt Van der Sar tegenover het Algemeen Dagblad. De oud-doelman gaf al aan dat hij de kritiek van Amnesty International ziet als makkelijk scoren over de rug van Ajax, dat volgens hem 'een voetbalclub is en geen politieke partij'.

Van der Sar roemt de 'perfecte' omstandigheden in Qatar. "Fantastische velden, uitstekende temperaturen en nauwelijks tijdsverschil. We kunnen daar in alle rust trainen en twee oefenwedstrijden spelen tegen goede clubs." Ook het financiële aspect speelt een rol, geeft hij toe. "Bij een trainingskamp zijn we al snel enkele tonnen kwijt, deze trip levert ons daardoor een miljoen euro op."

Van der Sar kan al met al weinig met de kritiek op de keuze voor Qatar en 'wil het positief zien': "Er is nu in ieder geval aandacht voor de situatie. Die kunnen wij niet veranderen, dat is ook niet onze rol."

Volgens voorzitter Leen Meijaard hebben directie en rvc uitgebreid over de trip gesproken, zijn alle afwegingen doorgenomen, maar staat het besluit vast. "Welk land wel en welk land niet? Qatar niet, maar Turkije wel? Straks is het WK in Qatar en daar gaan we als Nederland wel naartoe."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s