Koeman heeft twee Oranje-vraagtekens: 'Ik beslis zaterdagochtend of ze erbij zijn'

Koeman heeft twee Oranje-vraagtekens: 'Ik beslis zaterdagochtend of ze erbij zijn'

15-11-2019 18:16 Laatste update: 18:26
14

Ronald Koeman weet nog niet of hij in het EK-kwalificatieduel met Noord-Ierland kan beschikken over Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. De bondscoach van het Nederlands elftal hakt pas zaterdagochtend de knoop door.

Memphis kampt met hamstringklachten, terwijl Wijnaldum de voorbije dagen ziek was. Volgens Koeman gaat het beter met de twee, maar hun inzetbaarheid is nog onduidelijk. "Dat beslis ik morgenvroeg", zegt hij op de persconferentie. "We hebben nu nog een training. Gini heeft gisteren de helft van de training meegedaan, Memphis heeft delen van de training meegedaan. We trainen zo nog en morgenvroeg beslis ik of ze erbij zijn."

Het Nederlands elftal kan zich met een gelijkspel op Windsor Park in Belfast al plaatsen voor het EK, maar Koeman lijkt niet al te veel risico te willen nemen met de Olympique Lyon-aanvaller en de middenvelder van Liverpool. "Voor een speler die niet honderd procent fit is, ligt het ook aan het type blessure. Daar zal ik een overweging in maken. Voor een WK-finale of een EK-finale aan het einde van het seizoen sta je er anders in dan zoals nu."

Mocht Memphis niet inzetbaar zijn, dan heeft Koeman met onder meer Wout Weghorst, Luuk de Jong, Ryan Babel én Myron Boadu diverse alternatieven. Donny van de Beek lijkt de meest aangewezen persoon om Wijnaldum eventueel te vervangen.