De Ligt praat met belangrijke Juve-spelers: 'Ik kijk of het voor me werkt'

De Ligt praat met belangrijke Juve-spelers: 'Ik kijk of het voor me werkt'

16-11-2019 08:15
27

Matthijs de Ligt spreekt bij Juventus veel met spelers als Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon en Cristiano Ronaldo. De informatie die hij krijgt probeert hij 'op te slurpen'.

De Ligt maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Juventus en krabbelt langzaam op na een moeizame periode. Hij leert in Turijn veel van zijn collega's. "De corebusiness is geen tegengoal incasseren en de opbouw van achteruit verzorgen. Dezelfde filosofie als bij Ajax. Maar in detail doen ze zoveel dingen anders", vertelt De Ligt zaterdag in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Ik kijk veel beelden en ik praat vaak met Bonucci, Chiellini en Buffon. Zij reiken kennis aan en die slurp ik op. Vervolgens kijk ik of het voor me werkt", zegt De Ligt. "Niet alles werkt voor iedereen hetzelfde. Het hangt ook van de specifieke spelsituatie af. Voorbeelden? Het lijkt me niet verstandig om die te geven, haha. Je moet tegenstanders niet wijzer maken."

De Ligt denkt dat hij de speelwijze van trainer Maurizio Sarri inmiddels onder de knie heeft. "De manier van spelen, ja. Mentaal en fysiek is het een omslag in vergelijking met Ajax. Daar moet je aan wennen en dat maakt het soms lastig."