'PSV gaat ook naar Qatar, maar moet in tegenstelling tot Ajax zélf buidel trekken'

'PSV gaat ook naar Qatar, maar moet in tegenstelling tot Ajax zélf buidel trekken'

16-11-2019 10:34 Laatste update: 10:54
199

In navolging van Ajax vertrekt ook PSV in januari naar Qatar voor een trainingskamp. De Eindhovenaren zien de oliestaat als de best denkbare optie om zich op de tweede seizoenshelft voor te bereiden, meldt het Brabants Dagblad.

PSV houdt in tegenstelling tot Ajax geen geld over aan de trip naar Qatar en moet zelfs in de buidel tasten, maar laat de sportieve afwegingen prevaleren. Ook vorig jaar streek de selectie van trainer Mark van Bommel al in het Midden-Oosten neer. PSV raakte toen onder de indruk van de velden en de mogelijkheden om te trainen.

Overigens had het trainingskamp in Qatar niet het gewenste effect. De Eindhovenaren verspeelden vorig seizoen veel punten na de winterstop en moesten de titel aan Ajax laten. Intern is echter niets gevonden dat erop wijst dat die twee zaken verband houden.

Ajax kreeg de voorbije weken veel kritiek op de keuze om naar Qatar af te reizen. Tegenstanders menen dat de gastheer van het WK 2022 op grote schaal mensenrechten schendt en dat arbeiders onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken.

De Eindhovenaren kregen vorig jaar ook al de nodige kritiek. PSV gaf toen aan begrip te hebben voor de standpunten, maar sport en politiek gescheiden te willen houden. Tegen wie PSV wil oefenen, is nog niet duidelijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s