FOX Sports: vraagteken Memphis én De Vrij vallen buiten wedstrijdselectie

FOX Sports: vraagteken Memphis én De Vrij vallen buiten wedstrijdselectie

16-11-2019 15:49
47

Oranje gaat het zaterdagavond zonder Stefan de Vrij en Memphis Depay opnemen tegen Noord-Ierland, meldt FOX Sports-verslaggever en Oranje-watcher Pascal Kamperman. De centrale verdediger van Internazionale en de aanvaller van Olympique Lyon staan niet op de officiële selectielijst van de UEFA.

Achter de naam van Memphis, die met een bovenbeenblessure in Zeist arriveerde, stond al een groot vraagteken. Het treffen op Windsor Park blijkt dus inderdaad te vroeg te komen voor de aanvalsleider. De Vrij had geen fysieke ongemakken, maar sprak na de training van vrijdag nog wel even apart met bondscoach Ronald Koeman. De centrale verdediger moest tijdens de afgelopen interlandperiodes steeds voorrang verlenen aan Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk.

De absentie van Memphis Depay vergroot de kansen op een Oranje-debuut voor AZ-talenten Myron Boadu en Calvin Stengs. Een ander vraagteken, Georginio Wijnaldum, behoort wél tot de wedstrijdselectie. Of hij ook gaat spelen, is echter de vraag: Koeman liet eerder deze week weten dat hij op de wedstrijddag pas een beslissing zou nemen over het opstellen van de grieperige Liverpool-middenvelder.

Oranje trapt zaterdag om 20.45 uur Nederlandse tijd af op Windsor Park. Als er minstens een puntje wordt gepakt in Noord-Ierland, is Nederland voor het eerst sinds 2014 van de partij op een eindtoernooi.