Koeman heeft Zoet-nieuws en licht keuze voor Berghuis toe: 'Laat het maar zien'

Koeman heeft Zoet-nieuws en licht keuze voor Berghuis toe: 'Laat het maar zien'

16-11-2019 20:05 Laatste update: 20:15
66

Bondscoach Ronald Koeman heeft in gesprek met de NOS de verrassende basisplaats van Steven Berghuis toegelicht in het EK-kwalificatieduel van Oranje met Noord-Ierland. De Feyenoorder krijgt de voorkeur boven onder anderen debutant Calvin Stengs.

"Het voetbal op rechts ging de vorige keer niet goed tegen Noord-Ierland. Ik wil graag een linkspoot op rechts. Dat had Berghuis of Stengs kunnen zijn: ik kies voor Berghuis. Daarom speelt Veltman ook, omdat er dan meer vastigheid is. Ik heb voor Berghuis zoiets van, laat het maar zien", vertelt Koeman, die niet wil spreken van een laatste kans. "Er zijn natuurlijk een aantal dingen gebeurd, maar ik vertrouw op zijn voetbalkwaliteiten."

De Feyenoord-aanvaller vormt een voorhoede met Ryan Babel en Quincy Promes. Memphis Depay neemt in Belfast op de tribune plaats. De Oranje-topscorer is niet fit. "Ik heb de beslissing genomen om hem in bescherming te nemen", stelt Koeman. "Hij wil spelen, maar het gevoel bij mij was niet doen. Dinsdag (tegen Estland, red.) zal het een stuk makkelijker zijn."

Ook Georginio Wijnaldum ontbreekt in de basis, maar hij zit in tegenstelling tot Memphis wel op de bank. "Gini heeft afgelopen weekend al ziek gespeeld tegen Manchester City en kreeg begin deze week daarom een dubbele klap. Hij heeft nog niet volledig getraind. Ik houd hem achter de hand." 

Stefan de Vrij ontbreekt omdat hij 'niet honderd procent fit is'. Jeroen Zoet is overigens 'gewoon' de tweede doelman, achter Jasper Cillessen. Hij verloor zijn basisplaats bij PSV, maar geniet in Oranje nog de voorkeur boven Marco Bizot.

Het Nederlands elftal en Noord-Ierland trappen om 20.45 uur af.