Koeman moet al vroeg hard ingrijpen: kwalificatiereeks van 'gele' De Roon zit erop

16-11-2019 21:31 Laatste update: 21:33
40

Bondscoach Ronald Koeman heeft vóór rust al hard ingegrepen bij Oranje. Na ruim een half uur spelen tegen Noord-Ierland werd Davy Pröpper binnen de lijnen gebracht, als vervanger van Marten de Roon.

De controleur uit Zwijndrecht pakte na elf minuten zijn tweede gele kaart van deze kwalificatiecyclus, waardoor hij geschorst zal zijn tegen Estland. Twintig minuten later was de kwalificatiereeks ten einde voor De Roon: nog in de eerste helft besloot Koeman om geen enkel risico te nemen op een tweede gele kaart en Pröpper binnen de lijnen te brengen.

Nederland heeft een moeizame eerste helft achter de rug op Windsor Park: de koploper van kwalificatiegroep C kwam nauwelijks in zijn spel tegen Noord-Ierland en ontsnapte zelfs aan een achterstand. De Poolse arbiter Szymon Marciniak legde de bal op de stip na vermeend hands van Joël Veltman, maar Steven Davis schoot vervolgens hoog over vanaf de stip. Als Oranje de 0-0 ruststand over de streep kan trekken, is het geplaatst voor het EK van 2020.