Veltman kan alsnog lachen na 'handsbal': 'Ik neem Matthijs' stokje over, haha'

Veltman kan alsnog lachen na 'handsbal': 'Ik neem Matthijs' stokje over, haha'

17-11-2019 00:08 Laatste update: 00:19
98

Joël Veltman leek zaterdag dé schlemiel van het Nederlands elftal te worden: na een half uur spelen kreeg de Ajax-verdediger de bal tegen zijn hand en mocht Noord-Ierland een strafschop nemen. Steven Davis schoot echter hoog over, waardoor Veltman opgelucht adem kon halen.

Hoe anders was dat op 5 november: de 27-jarige Velsenaar maakte hands tijdens Chelsea-Ajax en kreeg een rode kaart. Veltman begint zelf ook patronen te herkennen, liet hij na de wedstrijd tegen Noord-Ierland weten aan FOX Sports. "Ik neem bijna het stokje van Matthijs (De Ligt, red.) over", lachte de Ajacied.

Wedden

Meer odds

Veltman was zich van geen kwaad bewust. "Ja... Hij komt via zijn voet op mijn hand: het zijn zulke lastige dingen, ook voor een scheidsrechter. Ik wil hem niet de schuld geven, maar ik kan daar letterlijk niets aan doen." Dat de bal alsnog op de stip ging, kon hij echter nog wel begrijpen. "Dat is ook lastig voor de scheids: wat is nou hands en wat niet? Aanvallend wordt elke handsbal afgefloten, maar nu... Nogmaals: ik kon daar niets aan doen."