'Ik heb het statement van FC Den Bosch gelezen en ik sta er volledig achter'

'Ik heb het statement van FC Den Bosch gelezen en ik sta er volledig achter'

17-11-2019 17:52 Laatste update: 18:27
77

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven kan zich vinden in het statement dat de Brabanders afgaven na de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De wedstrijd werd stilgelegd vanwege racistische geluiden jegens Ahmad Mendes Moreira, maar FC Den Bosch sprak via de officiële kanalen van een 'kraaienconcert'.

De kraaiengeluiden waren al in De Vliert te horen toen Hans Kraay junior er nog voetbalde en hebben geen racistische connotatie, beweerde de club. "De club heeft het statement naar buiten gebracht en daar sta ik volledig achter. Verder wil ik me focussen op het voetbal", liet Van der Ven weten aan FOX Sports.

Ook toen interviewer Cristian Willaert doorvroeg, wilde Van der Ven niet dieper op de gebeurtenissen ingaan. "Ik heb het statement van de club zojuist gelezen. Iedereen kan dat lezen en daar sta ik achter."

Kort nadat Van der Ven klaar was met zijn interview, kwam hij in de mixed zone van De Vliert Mendes Moreira tegen, die voor de camera's van FOX Sports verscheen. De trainer van FC Den Bosch zou Mendes Moreira een 'zielig mannetje' genoemd hebben.