Schelvis neemt fouten bij Oranje onder de loep: Blind zegt ook: ja, kom nou...

Schelvis neemt fouten bij Oranje onder de loep: "Blind zegt ook: ja, kom nou..."

17-11-2019 21:43
19

Oranje pakte zaterdagavond een EK-ticket na een gelijkspel tegen Noord-Ierland, maar kon in offensief opzicht nauwelijks een vuist maken in Belfast, zag ook Emile Schelvis. De Ziggo Sport-commentator schoof zondagavond aan in Rondo en analyseerde de fouten in de eindpass.

Vlak na de rust kwam Donny van de Beek door over rechts en meldde Daley Blind zich op de rand van de zestien. De voorzet van Van de Beek kon echter eenvoudig weggewerkt worden door de Noord-Ierse defensie. "Die moet hij gezien hebben, of hij moet het in ieder geval geweten hebben. Blind zegt ook: ja, kom nou...", aldus Schelvis over de druk gebarende Ajacied.

Kort daarna was er een voorzet van Steven Berghuis die niet aankwam, terwijl Virgil van Dijk vrij stond bij de tweede paal. "Redelijk vrij. En hij vond het ook het leuk dat hij die bal niet kreeg...", aldus Schelvis met gevoel voor ironie. Later in de tweede helft deden zich twee vergelijkbare momenten door: Quincy Promes en Blind braken door op links, maar Berghuis en Van de Beek sloten niet bij tot aan de zestien meter. "Allemaal van dat soort momentjes tekenden de tweede helft. Dan moet je een paar goals maken."