Tegenvaller voor Koeman: Babel loopt blessure op en haakt af bij Oranje

Tegenvaller voor Koeman: Babel loopt blessure op en haakt af bij Oranje

18-11-2019 10:22 Laatste update: 10:28
81

Bondscoach Ronald Koeman kan dinsdag in het EK-kwalificatieduel met Estland ook geen beroep doen op Ryan Babel. De aanvaller is niet ongeschonden uit de ontmoeting met Noord-Ierland (0-0) gekomen, meldt de KNVB.

Babel keert daardoor terug naar zijn club Galatasaray. De absentie van Babel is een tegenvaller voor Koeman. De keuzeheer moest het in Belfast al zonder aanvalsleider Memphis Depay stellen. Of hij in de Johan Cruijff Arena wel van de partij is, is nog onduidelijk. Tegen de Noord-Ieren vormde Babel een voorhoede met Quincy Promes en Steven Berghuis. 

Wedden

Meer odds

Koeman heeft met Wout Weghorst, debutant Myron Boadu en Luuk de Jong nog drie opties voor de spitspositie. Laatstgenoemde viel in Belfast na 65 minuten in voor Berghuis.

Ook Marten de Roon verlaat na de ochtendtraining het trainingskamp. De middenvelder van Atalanta Bergamo kreeg op Windsor Park zijn derde gele kaart in de EK-kwalificatie en is daardoor geschorst voor het treffen met Estland. Aanvoerder Virgil van Dijk haakte vanwege persoonlijke omstandigheden al af. Koeman beschikt daardoor nog over een 22-koppige selectie.